címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. július 17. | szerda
Endre és Elek napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Egy pontocska idegenből

Labdarúgás – Egy pontocska idegenből

A már a pontvadászat első fordulói után is nehéz helyzetben lévő negyedosztályú váci focigárda idegenben szerzett vasárnap egy pontot: Bugyi OBO – Vác VLSE 1-1 (1-0).

A mieinknek jó emlékei lehettek a meccs előtt vendéglátóikkal szemben, hiszen a tavalyi idegenbeli döntetlen után tavasszal a Bugyi elleni 4-0-ás sikerrel indult be a váciak sikersorozata a bajnokság hajrájában.

Ezúttal a várakozásoknak megfelelően a vendéglátó együttes játszott mindvégig fölényben. A mieink ismét megpróbáltak szervezetten védekezni, amit a találkozón a szerencse is segített. A sokkal többet támadó hazaiak a szünet előtt pár perccel megérdemelten szereztek vezetést.

A bekapott gól és a térfélcsere után a Vác aktívabb lett, és az 56. percben Kakuk Erik révén kiegyenlített. Ezt követően az egyre idegesebben futballozó ellenfél elkeseredetten támadott, a vendégek pedig lelkesen védekeztek. Az utóbbiba több szabálytalanság is becsúszott. A négy-négy sárgát kiosztó játékvezető a 80. percben Marosi Lászlót, a lefújás előtt pedig Pap Botondot is kiállította a váciaktól.

Összességében a Bugyi közelebb állt a három ponthoz, de ezúttal Fortuna a mieinket segítette inkább.

A VVLSE 6 lejátszott mérkőzésén 4 pontot gyűjtött és a vesztett pontokat tekintve még mindig kieső helyen áll a 16 csapatos vármegyei élvonalban. Legközelebb szeptember 23-án szombaton délután négykor a Nagykátát fogadja Kovács Péter vezetőedző együttese.

***

Hétközben újabb fordulót bonyolítottak le a Pest Vármegyei Kupában. Mindkét váci gárda mérkőzése 6-0-ás végeredményt hozott. De míg a Vác VLSE Kismaroson nyert fölényesen, a Vác-Deákvár hazai pályán a Gödöllőtől kapott ki ennyire és búcsúzott a sorozattól.

Feladó: Városháza

EU pályázatok