címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Vereség a rangadókon

Kézilabda – Vereség a rangadókon

Két, a harmadosztályú felnőtt kézilabda bajnokság alapszakaszának élmezőnyébe tartozó riválissal mérkőztek meg szombaton a váci együttesek. Az egy-egy hazai és idegenbeli találkozón egyaránt vereséget szenvedtek a váciak.

A szebbik nem utolsó előtti alapszakaszos mérkőzésére a második helyezett Dunakeszihez utazott. Méghozzá vendéglátójának játékoskeretéhez képest legalább két korosztállyal fiatalabb kézilabdázókkal. A tizenévesekből álló csapatunk aztán a papírformánk megfelelően nagy különbségű vereséget szenvedett: Dunakeszi – Praktiker-Vác U21 33-19 (21-7).

Már az első percekben is kiütközött a tudásbeli különbség, az viszont minden dicséretet megérdemel a mieink számára, hogy a második félidőt döntetlennel hozták le bátor játékukkal. Csapatunk legeredményesebb góldobója a hét gólig jutó, mindössze 17 esztendős Farkas Verona volt. A mieink az alapszakaszt március 10-én hazai pályán a Füzesabony ellen zárják.

***

Az alapszakasz végeredményét jelentősen befolyásoló rangadóra várták szombaton este az éllovast a váci férfiak: Váci FKA – DVTK 24-27 (15-15).

A sorozat első részében bizony a váciak súlyos, 16 gólos vereséget szenvedtek a rivális otthonában. A mai, nagy érdeklődéssel kísért összecsapás tétje az volt, hogy milyen esélyekkel vághatnak neki a csapatok majd az első nyolc helyről döntő rájátszásnak. A vendégek kezdtek jobban és az első 10 percben – 9-10-ig – rendre vezetést szereztek. A folytatásban is minimális volt a különbség a csapatok között, ekkor már felváltva vezettek a felek, így nem voltmeglepő, hogy döntetlennel mentek pihenőre a játékosok.

A második játékrész elején is folytatódott a kiegyenlített, szoros küzdelem, ám a meccs kétharmadánál a váci Nyári Bálint végleges kiállítással bűnhődött. Ez megzavarta a mieinket és a meccsen először alakult ki háromgólos különbség (47.perc: 19-22). A hajrában aztán a sorra elhibázott hazai akciókat jól kontrázták le a vendégek és elvitték a fontos pontokat Vácról.

A találkozó leggólerősebb hazai kézilabdázója Miklián Bálint volt, aki négy hetese mellett három akciógóllal is bevette az ellenfél hálóját.

A váci fiúk számára a felsőházi rájátszást megelőző alapszakaszbeli zárás mérkőzésére március 2-án szombaton este hatkor a váci sportcsarnokban a Salgótarján ellen kerül majd sor.

Képünkön az aktuális férfi tabella.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok