címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 19. | szerda
Gyárfás napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Jobb volt a dobogóra esélyes

Kézilabda – Jobb volt a dobogóra esélyes

Magabiztosan győzte le a dobogós helyre hajtó házigazda vasárnap este az élvonalbeli váci kézilabdás hölgykoszorút: DVSC – Praktiker-Vác 32-24 (19-11).

A helyszínen mérsékelt érdeklődéssel kísért mérkőzést a mieink a Bukovszky Anna – Such Nelli 1, Kovács Anikó 1, Bordás Réka 4, Kuczora Csenge 4, Csíkos Luca 3, Csire Fanni 1 felállásban indították. csereként lépett pályára Csizmadia Fanni és Győri Alexa (kapusok), Marincsák Nikolett 2 (1), Kovalcsik Jázmin 4, Ballai Borbála, Bánfai Kíra, Kurucz Aida 4, Ballai Anna, Varga Emőke.

A hazaiak gyors gólokkal, a mieink hosszú akciók végén eredménytelenül indították a találkozót. Az első váci találatot – amelyre a közel 9 percig kellett várni – már megelőzte Herbert Gábor első időkérése.

Eredménytelenül, hiszen a váciak önbizalom nélkül, megszeppenve próbálkoztak az összeszedett hazai védőfalat feltörni.

Ugyanakkor a másik oldalon szinte ellenállás nélkül sorjáztak a Loki-gólok. A gyors kapuscserénk ellenére egészen a 24. percig egyetlen védése sem volt csapatunknak, így újabb időkérésre volt szükség. Nem segített ez sem, hiszen Kuczora Csenge hetest is rontott: teljesen padlóra került a Praktiker: a bajnokság egyik leggyatrább meccsnegyedét (12-3 az ellenfélnek!) produkálták a mieink.

A félidő második részét a harmadik váci hálóőrrel kezdtük. A nyitottabb védőfalas felállás sem akadályozta meg nagyon a hazai gólokat, viszont végre már a túlsó kapuháló is gyakrabban zörgött. Így sikerült elkerülni a szünetig azt, hogy 10 gól legyen a különbség.

A térfélcsere a vendéglátóknál hozott kapuscserét. És meghozta a mieinkre a rászámolást, hiszen immár nem tudta a Vác elkerülni a tízgólos hátrányt. Ez kicsit felébresztette csapatunkat és zsinórban háromszor is betaláltak a kapuba a váciak.

Hat és hét gól között váltakozott a hátrányunk, már sokkal kiegyenlítetteb volt a mérkőzés képe. Ezzel elégedetlen volt a Loki-tréner is, így ő is másodszor hívta magához eligazításra tanítványait. Ez sikeres volt, hiszen a találkozó háromnegyedénél már megint csúnya hátrányban voltak a mieink (28-18).

Némi örömöt az jelentett, hogy ezúttal igen eredményesek voltak a váci beállók – a hiányzó átlövésgólokat Bordás Réka és Kovalcsik Jázmin igyekezett pótolni. A hajrában 30-21-nél percekre befagyott az állás. A záró időszakban pályára léphetett a friss igazolással Vácra érkező és súlyos sérüléséből felépült beálló Varga Emőke. Már csak az maradt a kérdés, hogy megússzuk-e tízgólosnál szűkebb zakóval.

Megúsztuk, sőt, a második félidőt döntetlenre hoztuk…

Női kézilabda NB I, 21. forduló: DVSC Schaeffler – Praktiker-Vác 32-24 (19-11)
Debrecen, 800 néző.
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc
Hétméteresek: 2/0, illetve 2/1.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-0; 15. perc: 12-3; 21. perc: 15-6; 27. perc: 16-9; 35. perc: 22-12; 46. perc: 28-18; 55. perc: 30-22.

A 21 bajnokiból 24 pontot gyűjtő és a 14 csapatos mezőnyben az 5. helyet elfoglaló Praktiker legközelebb május 11-én szombaton este hatkor a Dunaújvárost fogadja.

A klub e mérkőzés előtt plüssgyűjtést rendez. A Váci Humán Szolgáltató Központ szervezésében megvalósuló gyermeknapi program számára a nézők a magukkal hozott játékot a meccs előtti felszólításra tudják a pályára bedobni.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok