címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Választási tudnivalók

Választási tudnivalók

Magyarországon 2022. április 3-án, vasárnap országgyűlési szavazást és népszavazást tartanak. A magyar Országgyűlés 199 képviselőből áll. A mandátumok többségét az egyfordulós szavazás eredményeként hazánk területén található 106 országos egyéni választókerületben a jelöltek közül a legtöbb voksot kapó nyeri el. A további mandátumokat a pártlistás szavazólapon leadott voksok alapján osztják szét.

Vác a Pest megyei 4. számú egyéni választókerületben található. Itt az egyik szavazólapon a hét egyéni jelölt egyikét kell megjelölni. (Lásd mellékletünkben a jelöltek névsorát és szavazólapi elhelyezkedését.) A másik szavazólapon a feltételeket teljesítő hat jelölő(párt)szervezet országos listájára lehet szavazni. A népszavazásra egy harmadik szavazólap szolgál, melynek átvételét külön aláírással kell igazolnia a választónak.

A szavazásra április 3-án reggel hattól este hétig van lehetőség a néhány hete a választói névjegyzékbe történő felvételről a szavazásra jogosultak számára kiküldött értesítőben szereplő szavazóhelyiségben. (Ezek általában a választók számára az előző – önkormányzati, országgyűlési – választások szavazóhelyiségeivel megegyezőek.) Mellékleteinkben megtalálható egyrészt a szavazókörök száma, pontos címe, másrészt az ezekhez tartozó utcára lebontott körzetbeosztás. Kérjük, ellenőrizze: lakcíme alapján hová kell Önnek mennie szavazni!

A választáshoz szükség lesz az Ön személyének és lakcímének azonosítására, így kérjük vigye magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

Amennyiben további kérdése van, kérjük hívja a Helyi Választási Irodát. Ennek elérhetőségei:
Vác, Március 15. tér 11. 131. sz. iroda
telefon: 06 27/314-130; 06 27/513-472
telefax: 06 27/513-414
email: jegyzo@varoshaza.vac.hu

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
egyenijeloltek.pdf
korzetleiro ogy 20211105.pdf
szavazokorok ogy.pdf

EU pályázatok